werkwijze


Wanneer handtherapie?
U komt bij de handtherapeut als u klachten heeft met hand, pols of arm. Of als u een operatie moet ondergaan: na de ingreep komt het aan op een goede revalidatie. Uw chirurg gaat dat niet zelf verzorgen.
Operatie?
denk aan uw revalidatie
Soms moet u geopereerd worden aan uw handklacht. Ik geef u voorlichting, begeleid het revalidatietraject door zwelling te voorkomen of bestrijden, wondzorg, littekenbehandeling. Samen stellen we een schema van oefeningen op om zo snel en zo goed mogelijk te herstellen. Het is belangrijk om na uw operatie binnen een paar dagen te starten met handtherapie. Zo voorkomt u dat weefsellagen met elkaar gaan verkleven, waardoor bewegings- en functiebeperkingen kunnen ontstaan.
Geen operatie?
Ook als een operatie niet nodig is kunt u veel baat hebben bij handtherapie. De behandeling richt zich op het zo goed mogelijk kunnen inzetten van uw hand en arm. Uw hand moet misschien weer soepel gemaakt worden, of moet juist rust krijgen, moet sterker gemaakt worden of u moet uw hand op een andere manier leren gebruiken.
Hoeveel behandelingen?
Het hangt van uw klacht af: soms is een enkele behandeling voldoende; soms is een serie van regelmatige behandelingen nodig. De therapie bestaat uit begeleiding, advies en behandeling. Ik kan u ook adviseren bij het goed inrichten van uw werkplek en handige hulpmiddelen.
Spalk
Een spalk kan nodig zijn om uw hand te revalideren. Daarmee krijgt uw hand rust voor genezing, of komt een stijve hand of vinger weer in beweging. De meeste spalken maak ik zelf ter plekke.
Wacht niet te lang
Met de juiste behandeling bent u sneller in staat uw hand goed te kunnen gebruiken in werk, huishouden, sport en vrije tijd. Wacht daarom niet, en maak een afspraak.
© 2004 - 2023 Handtherapie Leusden